„Dainų dainelė”

Kas dveji metai mūsų šalyje vykstantis „Dainų dainelės“ konkursas – vienas unikaliausių, turinčių ilgametes tradicijas renginių, kuriame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų. Jame išryškėja geriausi vaikų ir moksleivių balsai, puoselėjamos akademinio dainavimo tradicijos.
Sausio ir vasario mėnesį visoje Lietuvoje vyko konkurso zoniniai etapai.  Sausio 22 dieną 6 solistai ir 1 ansamblis iš įvairių Vilkaviškio mokyklų  vyko į Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnaziją. Čia jie varžėsi su jaunaisiais dainorėliais iš Marijampolės, Šakių, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybių. Džiugu, kad vertinimo komisijos sprendimu į ketvirtąjį etapą, vyksiantį Lietuvos televizijos studijoje, pateko ir muzikos mokyklos solistės Emilija Finagėjevaitė ir Eimantė Kurauskaitė (mokyt. Rita Štrimaitienė ir Edita Legotienė, akomp. mokyt. Kristina Cibulskienė) .
Šiemet „Dainų dainelės“ konkursas švenčia 35 metų sukaktį ir vyks 19-ąjį kartą. Lietuvos televizija nuo vasario 28 dienos iš didžiosios LRT studijos transliuos keturiolika konkurso „Dainų dainelė” finalinių koncertų. Konkurso laureatai dainuos baigiamajame koncerte, kuris vyks gegužės mėnesį Nacionaliniame operos ir baleto teatre.