Renginys, skirtas 110-osioms J. Švedo gimimo metinėms

[flagallery gid=237]

Šviesią ir saulėtą kovo popietę mokykloje vyko liaudies instrumentų ir solfedžio integruota veikla „Idilė pagal Joną Švedą”. Kažin ar taip plačiai skambėtų šiandien kanklės, birbynės, skudučiai, jei ne žmonės, šių vertybių puoselėjimui paskyrę visą savo gyvenimą. Mokytoja Raimonda Kurauskienė trumpai supažindino su tautinio meno puoselėtojo, kompozitoriaus, pedagogo, profesionalaus muziko, dainų ir šokių ansamblio „Lietuva” įkūrėjo J. Švedo veikla.
Kompozitoriaus kūrinius birbyne grojo Martinas Briauka ir mokytojas Gintas Turonis (koncertm. Sidona Pudinskienė), bagateles iš ciklo „Pievų taku” solo ir duetais kankliavo Justė Buragaitė, Simona Šnipaitytė, Paulina Blažauskaitė, Milda Kalavinskaitė ir mokytoja Raimonda Kurauskienė. Prie skaidrios ir šviesios J. Švedo muzikos puikiai tiko solfedžio mokytojos Žanetos Alkevičienės 5 klasės mokinių pritarimas metalofonais ar balsu.
Po LTV sukurto filmo „Idilė pagal Jną Švedą” peržiūros vėl skambėjo muzika, kurią kiekvienas lietuvis jaučia, mėgsta ir supranta. . Mokytojos Daivos Venienės kanklių ansamblis atliko J. Švedo aranžuotą lietuvių liaudies dainą „Linelį raunu ne viena”, o „Šią naktelę” visi esantys salėje dainavo su mokytojos Raimondos Kurauskienės kanklių ansambliu.