Skambantys Kalėdų laiškai Vilkaviškio pašte

[flagallery gid=224]

Daugeliui žmonių turbūt sunku prisiminti kada paskutinį kartą gavo popieriaus lape parašytą laišką. Bet juk taip smagu laikyti jį rankose, drėgną ir minkštą, ką tik išimtą iš sulytos pašto dėžutės. Todėl Vilkaviškio muzikos mokyklos mokytojos Raimonda Kurauskienė ir Žaneta Alkevičienė nusprendė surengti koncertą ” Skambantys Kalėdų laiškai” pašte. Žmonės siuntė ir atsiėmė siuntinius, o pašto erdves skaidrino įvairiausių muzikos instrumentų garsai.
Juk muzikos kūriniai – tai laiškai iš praeities apie ateitį, tik jau sklindantys jaunųjų muzikantų ir jų mokytojų balsais Jautriai nuskambėjo ir skaitomi laiškai: mamai, močiutei, muzikai, Kalėdų seneliui, mokančiam džiaugtis gyvenimu bendraamžiui, užsienio šalyje gyvenančiam broliui.
Renginio pabaigoje muzikos mokyklos mokiniai išsiuntė Kalėdinius sveikinimus Alvito ir Kybartų globos namų auklėtiniams. Vilkaviškio LIONS klubas parūpino atvirukus, vokus, o daugelis rašiusiųjų prisipažino pirmą kartą rašę adresą ir sužinoję, kad prieš prilipinant pašto ženklą, jį reikia palaižyti.

Visi dalyvavę buvo pakviesti patirti džiaugsmą rašant laišką ir gaunant atsakymą.