“Rimini Fest 2017”(Italija)

[flagallery gid=214]

Konkursas Italijoje „Rimini Fest“ – pats smagiausias. Mat, jam pasibaigus, konkursantų laukia Italijos saulė, jūra, Rimini, San Marinas ir pramogų parkas „Mirabilandia“.
Tačiau tuos smagumus vis tik reikia „užsidirbti“. Augustė Balčiūtė (3 kl.), Paulius Ripkevičius ( 5 kl.) (mokyt. K. Beržanskienė) ir Agnė Žitkauskaitė (6 kl.) (mokyt. K. Cibulskienė), rimtai dirbę visus mokslo metus, sėkmingai dalyvavę net keliuose konkursuose Lietuvoje ir kitur, pasikvietę mamas, o kai kas ir tėtį, birželio 12 dieną išvyko Italijos link. Dvi dienos kelionėje buvo užimtos „grojimu“ mintyse, ant stalo, nupieštos klaviatūros. Konkursas vyko Pauliui ir Augustei jau pažįstamoje Rimini dramos teatro salėje. Šį kartą klausėmės dainininkų iš Armėnijos, pianistų iš Rusijos, pianistų, akordeonistų, fleitistų, saksofonistų, kamerinių ansamblių ( duetų ir trio ) iš Lietuvos, žavėjomės šokėjomis iš Latvijos. Komisijos nariai buvo atvykę iš Danijos, Armėnijos, Lietuvos ir Italijos. Mūsų trijulei netrukdė nei karštis, nei įtampa, nei nuovargis. Agnė imponavo solidžia, profesionaliai atlikta programa ir sceniniu įvaizdžiu, Paulius džiugino muzikalumu, technika ir laisve, Augustė žavėjo garso grožiu ir giliu muzikos turinio pajautimu.
Savo amžiaus kategorijose Agnė ir Paulius pelnė II vietas, o Augustė – I .
Va, dabar tai atostogos . Jūra- šilta, draugų- daug, su tėveliais- saugu, o lazanija – skani. Mirabilandia – svajonių išsipildymas. Ravena – įspūdingiausių mozaikų miestas. ( Negaliu nepasidalinti įspūdžiu, kurį sukėlė Dantės kapas: paprastas žalumoje paskendęs antkapis, kukli koplytėlė ir tylintis varpas nedidelėje varpinėje skleidė tokią energiją, jautėsi tokia giluma, prasmė, kad nesinorėjo ir žodžio ištart). San Marinas –siauros gatvelės, pilys, tvirtovės, 100 karių armija, 1 kalinys kalėjime, pasakiški vaizdai nuo viršūnių… vampyrų muziejus ir ledai. Trys tikrų atostogų dienos įsiminė ilgam.
Sveikinam, didžiuojamės ir džiaugiamės Auguste, Agne ir Paulium.
Iki! Susitiksim rudenį!