III –asis tarptautinis akordeonistų sąskrydis „Su meile akordeonui“

[flagallery gid=210]

Prabėgo dar vieni mokslo metai. Mokyklos akordeonininkų orkestras (vad. L. Bindokienė) jau antri metai vasarą pasitinka Veisiejuose. Šiame gražiame Dzūkijos miestelyje jau treti metai Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyrius, Lietuvos nacionalinė akordeonistų sąjunga ir Kauno krašto akordeonistų draugija organizuoja tarptautinį akordeonistų sąskrydį „Su meile akordeonui“. Šių metų sąskrydžio meistriškumo kursų vadovai: Nerijus Bakula (Lietuva), Kazys Stonkus (Lietuva), Gintaras Mameniškis (Lietuva), Martynas Levickis (Lietuva), Vladislav Pligovka (Baltarusija).
Sąskrydis prasidėjo Šv. mišiomis už gyvuosius ir mirusius akordeonininkus Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje. Penki vakariniai sąskrydžio koncertai leido klausytojams mėgautis įvairia akordeono muzika. Svajingas kompozicijas dovanojo puikių muzikantų duetas N. Bakula (akordeonas) ir CH. Rubens (gitara). Žinomos ir populiarios melodijos suskambo šeimyninio dueto G. Mameniškio (akordeonas) ir V. Gurskytės – Mameniškienės (smuikas) koncerte. V. Pligovka (bajanas) savo koncerte visus žavėjo puikia grojimo technika, muzikalumu ir repertuaro įvairove. Šiluma ir jaukumu klausytojus apgaubė vakaras su A. Daugčiansko ir T. Juškos ansamblio kurtomis džiazinėmis kompozicijomis.
Sąskrydžio dalyviai visus tėčius, senelius pakvietė į koncertą skirtą tėvo dienai – „Dovana Tėvui“. Savo muzikines dovanas dovanojo ir mūsų mokyklos mokiniai I. Počaitė, G. Jasulaitis (mokyt. J. Stankevičienė), Beno, Lauryno ir Kęstučio instrumentinis trio bei Gvidas Viliušas, pateikęs improvizacinę kompoziciją būgnais.
Didžiulį įspūdį ir daug emocijų dalyviams suteikė akordeono virtuozas, pasaulinio lygio atlikėjas Martynas Levickis. Jis ne tik dirigavo sąskrydžio akordeonininkų orkestrui, vedė meistriškumo pamokas, bet surengė susitikimą su visais sąskrydžio dalyviais, dalinosi savo sėkmės formule, kalbėjo apie svarbias atlikėjo savybes ir muzikos svarbą žmogaus gyvenime. Atlikėjas surengė foto sesiją ir mielai fotografavosi, o įsiamžinti su šiuo menininku norėjo visi.
Sąskrydžio darbą vainikavo baigiamasis koncertas „Su meile akordeonui“, kuriame grojo jungtinis akordeonininkų orkestras, skambėjo pati įvairiausia muzika, salėje tvyrojo šventiška ir džiugi nuotaika. Labai džiugu, kad šiais metais akordeonininkų orkestro būgnininku tapo Gvidas Viliušas. Jis tapo ir sąskrydžio orkestro „plakančia širdimi“ ir didžiuliu atradimu net sąskrydžio vadovams. Žinoma, sąskrydyje ne tik grojome, mokėmės, klausėmės muzikos. Čia susitikome su senais draugais, susipažinome ir įsigijome naujų bičiulių, aplankėme ir grožėjomės Veisiejų krašto įžymybėmis, patyrėme gerų emocijų ir nuotykių. Grįžus į Vilkaviškį ir autobusui sustojus prie mokyklos, pasigirdo orkestrantų balsas: „Vadove, grįžkim į Veisiejus…“ Mes būtinai grįšime, tik kitais metais. 