Folk akordeonas 2017

[flagallery gid=209]

Gegužės 5 dieną Kalvarijos meno mokykla Jungėnų kultūros centre surengė pirmąjį respublikinį meno ir muzikos mokyklų akordeono muzikos festivalį „Folk akordeonas“. Jame dalyvavo ir mokytojos Liucijos Bindokienės akordeonininkai Jokūbas Setkauskas, Benas Karpavičius, Jonas Černauskas bei Laurynas Mykolaitis, kuris tądien grojo bosine gitara. Festivaliui reikėjo paruošti liaudiškus kūrinius, todėl vaikinai grojo ne vieni, o su kanklininkėmis Goda Gudžinskaite, Gertrūda Šimčikaite ir Simona Šnipaityte (mokyt. Raimonda Kurauskienė)
Jaukioje, šviežiai renovuotoje salėje pasirodė dalyviai iš Kalvarijos, Marijampolės, Lazdijų, Veisiejų, Kauno, Prienų ir Vilniaus. Vilkaviškio muzikos mokyklos ansamblis atliko S. Miltenio variacijas lietuvių liaudies dainos „Alaus alaus“ tema bei mūsų mokyklos mokytojos Ritos Štrimaitienės išplėtotą ir direktoriaus Artūro Pečkaičio aranžuotą lietuvių liaudies dainą „Anksti rytelį kėliau“.
Dėkojame festivalio organizatoriams, ypač koordinatorei Sigitai Maldžiūtei – Valaitienei už svetingumą ir klasėje ” tiksinčius” suvenyrus: labai muzikalius laikrodžius.