Miuziklas „Intervalai gyvai“

[flagallery gid=207]

nuotraukų autoriai: Agnė Jašinskaitė, Donatas Zdanavičius, Arūnas Lekešys

Gegužės 8 d., muzikos mokykla kartu su rajono Švietimo pagalbos tarnyba surengė dar vieną didelio masto renginį – respublikinį teorinės–praktinės raiškos seminarą, skirtą šalies bei rajono muzikos pedagogams. Jo metu dalyviams paskaitas vedė mūsų kraštietės, iš Kybartų kilusios pusseserės Nijolė ir Žydrė Sinkevičiūtės. Nijolė – garsi šalies kompozitorė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos katedros lektorė, tuo tarpu Žydrė – chormeisterė, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja. Renginyje buvo akcentuojama N. Sinkevičiūtės kūryba, mokiniai atliko jos parašytus kūrinius, o pati autorė vedė meistriškumo kursus.
„Ko gero nėra nė vienos dainų ir šokių šventės, kurioje nebūtų dainuojamos N. Sinkevičiūtės dainos. Galbūt Suvalkijoje yra mažiau žinomi jos kūriniai fortepijonui. Organizuodami šį seminarą, užmezgėme dar daugiau ryšių su šalies muzikos ir meno mokyklų atstovais. Tai jau antrasis tokio tipo renginys. Praėjusiais metais viskas puikiai pavyko, sulaukėme daug pagyrų“, – džiaugėsi seminaro iniciatorė direktoriaus pavaduotoja ugdymui D. Balčiūnienė.
Antroji seminaro dalis buvo skirta visai rajono publikai. Rajono gyventojai klausė miuziklą „Intervalai gyvai“. Scenoje pasirodė ne tik Vilkaviškio muzikos mokyklos, Kybartų filialo, bet ir Virbalio bei Alvito pagrindinių mokyklų auklėtiniai. Scenoje netrūko nei šokių, nei muzikos, nei dainų, nei vaidybos. Miuziklas parašytas remiantis N. Sinkevičiūtės leidiniu „Intervalų siuita“. Aranžuotes miuziklui parašė muzikos mokyklos pedagogas Vidmantas Kyburys, o tekstus ir scenarijų – Virbalio pagrindinės mokyklos mokytoja Žaneta Galinytė.