Liaudies dainų ir šokių ansamblis „Siaustinis“ puoselėja lietuvybę

[flagallery gid=208]

nuotraukų autorius : Chalilas Zufarovas

Visai neseniai muzikos mokyklos mokytojų iniciatyva auklėtiniai miesto parapijos salėje savo tėveliams surengė pasirodymą „Mes pačiupsim pavasario vėją“. Šis koncertas buvo graži įžanga į dar didesnio masto renginius. Į Vilkaviškio kultūros centrą susirinkusią publiką džiugino „Rotary“ klubo suorganizuotas paramos renginys „Padėkime augti“, o koncertų Maratoną tęsė liaudies dainų ir šokių ansamblio „Siaustinis“ pasirodymas „Mažų piemenėlių dideli pramanai“.
Kaip ir kaskart, taip ir šį sykį muzikos mokyklos auklėtinių koncertas sutraukė kone pilną Vilkaviškio kultūros centro žiūrovų salę. Susirinkusieji išvydo linksmą, energingą ir gerą nuotaiką skleidžiantį reginį. Scenoje sukosi ne tik „Siaustinio“ šokėjai, muzikantai bei dainininkai, bet ir svečiai iš Vilniaus – Karoliniškių muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras. Jų vadovai – kanklininkė Virginija Alenskienė bei vienas žymiausių šalies birbynininkų, nuolatinis šalies dainų švenčių dirigentas Eugenijus Čiplys – po koncerto negailėjo gerų žodžių vilkaviškiečiams, išreiškė norą toliau bendradarbiauti.
Trečius metus skaičiuojančiame „Siaustinyje“ šiuo metu yra apie 120 jaunuolių. Kolektyvo meno vadovas, muzikos mokyklos direktorius Artūras Pečkaitis džiaugėsi, kad auga ne tik ansamblio narių skaičius, bet ir meistriškumas.
„Per šiuos metus milžinišką šuolį padarė tiek „Siaustinio“ muzikantai, tiek šokėjai. Nepaisant to, kad atliekame liaudies sceninę muziką, kuri gal nėra labai populiari, vaikai noriai lanko repeticijas, jų nereikia raginti. Savo veikla stengiamės puoselėti tautiškumo tradicijas. Manau, šiais laikais tai itin svarbu“, – pabrėžė A. Pečkaitis.
Be jo, ansamblyje yra ir dar keletas vadovų: choristus ruošia Dalia Balčiūnienė (koncertmeisterė – Kristina Cibulskienė), liaudiškos muzikos kapelai vadovauja Arūnas Lekešys, liaudies instrumentų ansambliui – Daiva Venienė, o šokėjams – Sonata Jankienė (koncertmeisteris A. Lekešys) bei Vilija Jakubauskė (koncertmeisterė Sidona Pudinskienė). Ansambliečiai dėkingi fortepijono mokytojai Rūtai Burbulienei už įdomų koncerto scenarijų bei kūrybišką jo pateikimą žiūrovui.