Konkursas „Rimini Fest 2016″

[flagallery gid=176]

Vasaros pradžia – ne visuomet atostogos. Pauliui Ripkevičiui ir Augustei Balčiūtei – fortepijono programos mokiniams – birželio pirmąsias savaites pamokas teko lankyti kasdien. Mažieji pianistai ruošėsi Tarptautiniam Folkloro, Šokio ir Muzikos konkursui „Rimini Fest 2016“ Italijoje (15 d.)
Dvi dienos kelio be instrumento pareikalavo iš mažųjų pianistų daug: kūrinius įsivaizduoti, išjausti, išdainuoti viduje, išploti, „pagroti“ ant nupieštos klaviatūros (ačiū Editai), ant stalo ir ant mokytojos rankos. Pauliui, važiuojančiam į tokią kelionę antrą kart tokios repeticijos jau buvo įprastos, Augustei (viską kantriai ištvėrusiai) – keistos.
Konkursas buvo įdomus savo apimtimi ir dalyviais: Kauno I, M. Petrausko, A. Kačanausko, Veiverių, Kuršėnų, Jonavos, Jurbarko, Garliavos, Kėdainių, Vilniaus „Lyros“, Vilkaviškio muzikos mokyklų, J. Grudžio konservatorijos, Stambulo (Turkija), Kijevo (Ukraina), Jerevano (Armėnija) muzikos ir meno mokyklų, Shirazo (Iranas) muzikantai, šokėjai. Žiuri komisijos nariai – muzikai iš Danijos, Armėnijos, Italijos ir Lietuvos. Nors konkursas tęsėsi visą dieną, neprailgo ir klausytis, ir žiūrėti. Skambėjo įvairiausia muzika: G. Donizetti, G. B. Pergolezi, J.S. Bach, V.A Mozart,
F. Chopin, W. Gillock, J. Brhams, F. Liszt, B. Dvariono, V. Barkausko, M. K. Čiurlionio ir daugelio kitų kompozitorių kūriniai (fortepijonas, akordeonas, fleita, violončelė, gitara, domra, vokalas, įvairios sudėties instrumentiniai ansambliai). Įdomūs buvo turkų šokiai, įspūdinga (netgi šiurpą kelianti) Irano Islamo liaudies muzika ir ritmai.
Pirmasis Augustės Balčiūtės konkursas – sėkmingas – II vieta (mini-kids), o Paulius Ripkevičius (jau ne pirmasis) irgi sėkmingas – I vieta (children).
Taigi mūsų mažieji sėkmingi pianistai nusipelnė gerų atostogų. Tai – saulė, jūra, smėlis, būrys naujų draugų, rūpestingos mamos, mokytojos, nebekviečiančios pagrot ant stalo, Rimini senamiestis, San Marinas, ir įspūdingiausias atrakcionų parkas „Mirabilandia“.
Dar kartą sveikinu Augustę ir Paulių, dėkoju mamoms ir linkiu geros vasaros!

K. Beržanskienė