Profesinės linkmės modulio konkursas

[flagallery gid=174]

Nuo 2008 m. Vilkaviškio muzikos mokykloje vykdomas Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva pradėtas įgyvendinti profesinės linkmės muzikinio ugdymo modulis. Pagal šią programą mokosi tie mokiniai, kurie yra išsiskirti kaip gabūs ir labai gabūs, siekiantys muzikinės specializacijos ir tolesnio mokymosi pagal meno studijų srities programas.
Balandžio 21 – 22 dienomis Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje pirmą kartą buvo surengtas konkursas , kuriame varžėsi daugiau kaip 150 jaunųjų atlikėjų, besimokančių pagal profesinio modulio muzikinio ugdymo programą. Dvi dienas šiame konkurse muzikavo įvairių specialybių moksleiviai iš Vilniaus Algirdo ir Karoliniškių muzikos mokyklų, Panevėžio, Kėdainių, Radviliškio,Trakų, Marijampolės, Biržų, Zarasų, Alytaus, Druskininkų, Garliavos, Kauno, Klaipėdos muzikos ir meno mokyklų.
Konkurse sėkmingai dalyvavo ir Vilkaviškio muzikos mokyklos kanklininkės. Išplėstinės programos mokinė Gabija Samušytė (mokyt. Daiva Venienė) pelnė nominaciją už puikiai atliktą originalios kompozicijos pjesę. Mokytojos Raimondos Kurauskienės 5 klasės mokinė Goda Gudžinskaitė (koncertm. Lina Vaitkuvienė) III-oje grupėje pelnė 3-ąją vietą, o Justei Buragaitė įteikta padėka už dalyvavimą.